Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Бензинов проблем - 156 2.0 ТС
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщениеАми около 2.8 - 3.3 в зависимост от консуматорите
След настройките на ГИ, времената станаха над 3 мс. без никакви консуматори и тогава положението се оправи.
Comment
-
Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщениеБез никакви консуматори, работеше на 2.2 - 2.5 мс. някъде. Обаче с тея времена нито палеше, нито вървеше като хората.
След настройките на ГИ, времената станаха над 3 мс. без никакви консуматори и тогава положението се оправи.Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
може ли да попитам колко струва почистването на дюзите
и аз имам същия проблем от една седмица и след допитване с предишния собственик на алфата ми обясни че е от бензина и дюзите
препоръча ми всеки месец да минавам поне 150 км само на бензин иначе газта зацапва дюзите и се получава проблема
днес налях от ОМВ скъпият 95 и сложих добавка за почистване на дюзи, но има слабо подобрение ако и утре е така ще се наложи да почистя дюзите механичноLast edited by maivro; d.m.y г., 18:11.Alfa Romeo 156 1.8 TS 98'
Peugeot 307 1.6 HDi 07'
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от maivro Покажи съобщениеможе ли да попитам колко струва почистването на дюзите
и аз имам същия проблем от една седмица и след допитване с предипния собственик на алфата ми обясни че е от бензина и дюзите
препоръча ми всеки месец да минавам поне 150 км само на бензин иначе газта зацапва дюзите и се получава проблема
днес налях от ОМВ скъпият 95 и сложих добавка за почистване на дюзи, но има слабо подобрение ако и утре е така ще се наложи да почистя дюзите механичноAlfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
0879369082
Comment
-
Първоначално публикувано от maivro Покажи съобщениеможе ли да попитам колко струва почистването на дюзите
и аз имам същия проблем от една седмица и след допитване с предипния собственик на алфата ми обясни че е от бензина и дюзите
днес налях от ОМВ скъпият 95 и сложих добавка за почистване на дюзи, но има слабо подобрение ако и утре е така ще се наложи да почистя дюзите механично
П.П. И 1 въпросче към Райдъра - Тея дюзи ще ги чистим или ще ги къпем? Ако ще ги чистим им е нужна клизма, а не подмиване.Last edited by mikizh; d.m.y г., 23:42.Alfa 75- Ex
Lancia Lybra 1.8
Comment
-
Първоначално публикувано от mikizh Покажи съобщение10 лева на парче е чистенето, а акооооооооооооо случайно скапят нещо - купуват, ама не виждам как ще стане ако работят с читава апаратура. Дюзите се чистят в ултразвукова вана и с комутатор който ги кара да работят докато се чистят. Единствено може да се скапа нещо около работата на комутатора.
П.П. И 1 въпросче към Райдъра - Тея дюзи ще ги чистим или ще ги къпем? Ако ще ги чистим им е нужна клизма, а не подмиване.Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
0879369082
Comment
-
Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщениеПроблема е решен!!!
Наистина се оказа от газ-та.
Само че не е било запушване, ами нещо се е променило налягането в изпарителя.
Закарах я на robygas, погледна той, отвори сондата, отвори изпарителя - всичко ОК. Оставаше само да се провери датчика за налягането и настройките, обаче човека не работи с Фобос и няма софт за него.
Изпрати ме при един много кадърен пич, дето само с фобос бачка. Човека си игра 100 часа, обаче я направи бетон.
Много съм доволен! Голямо благодарско на robygas за съдействието! Имам да го черпя
Съветвам другите колеги, с подобни проблеми - нека си видят настройките на газ-та също!
В момента при обръщане от газ на бензин, както и обратното, не се усеща абсолютно нищо. Паленето е песен!
Comment
Comment